Niets is wat het lijkt!

Onlangs vond ik deze foto. Het werd gedeeld door iemand als zijnde iets wonderlijks. En zo ervoer ik het ook. Op de foto is zand te zien. Ja echt waar, het is zand. Het is de zand maar vergroot tot 250 maal. En dan ziet het er ineens heel anders uit. We zien beeldige kristallen, van de meest diverse formaten en vormen. Als je zand in je handpalm met je blote oog bekijkt ziet het er heel anders uit, niet?

Is het niet zo met de meeste dingen in het leven. Niets is wat het lijkt en vaak hoeven we alleen maar onze focus te vergroten om de ware schoonheid van iets te kunnen waarnemen. Achter dat wat we met onze blote oog kunnen zien, kunnen ware schatten schuilen.

Wat leren we hiervan? Zoals ik al zei, is voor mij de mooiste boodschap dat alles voor je ogen kan veranderen alleen al maar door je focus te verscherpen. Dus oordeel niet te vroeg maar verbreed en verdiep je focus.

Wat is voor jou de boodschap? Zie jij er wat anders in, of krijg jij een hele andere les door? Ik nodig je uit deze met ons te delen. Dit kan je doen door hieronder een comment te plaatsen.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.